Humusz,paradicsomosan
sponsored links
Találkozások
Annyira szeretem,hogy már világos van kora reggel.És bõ egy hét után végre a napsugár is rámkacsintott,ahogy elhúztam a függönyt.
Humusz,paradicsomosan
Véletlen találkozásból született,s egy hosszú,életfogytig tartó kapcsolat marad,az már biztos.
A húgom vett Ausztriában egy doboz humuszt,s áthívott,hogy kóstoljam meg,mert nagyon finom.S mivel én is így éreztem,megnéztem a dobozon az összetevõket és elkészítettem úgy öt perc alatt szinte ugyanazt.A különbség csak annyi,hogy kihagytam az adalékanyagokat.
Hozzávalók:
egy doboz konzerv csicseriborsó
két-három szárított paradicsom(olajban eltett)
egy nagy gerezd fokhagyma
egy közepes paradicsom
evõkanálnyi szezámmag(vagy tahini)
só,bors
olívaolaj
néhány csepp citromlé
opcionálisan õrölt római kömény
A csicseriborsót lecsepegtetem,az aszalt paradicsomot és a fokhagymagerezdet kisebb darabokra vágom.A friss paradicsomot késsel vékonyan meghámozom(le lehetne forrázni,de így sokkal gyorsabb),félbevágom,a magos részt kiveszem belõle és paradicsomhúst is néhány darabra vágom.A szezámmagot száraz serpenyõben enyhén megpirítom.Mindezeket némi olívaolajjal,sóval,borssal,citromlével krémesre turmixolom.
A boltiban érzõdött némi római kömény,de mi nem rajongunk érte túlságosan,így nem került bele.
Ezenkívül rengeteg más ízesítésû is kapható,érdemes kísérletezni a család ízlése szerint mondjuk lilahagymás,currys,petrezselymes,korianderes változattal is.
Szerintem pirított rozskenyérrel a legfinomabb.
Annyira szeretem,hogy már világos van kora reggel.És bõ egy hét után végre a napsugár is rámkacsintott,ahogy elhúztam a függönyt.
Humusz,paradicsomosan
Véletlen találkozásból született,s egy hosszú,életfogytig tartó kapcsolat marad,az már biztos.
A húgom vett Ausztriában egy doboz humuszt,s áthívott,hogy kóstoljam meg,mert nagyon finom.S mivel én is így éreztem,megnéztem a dobozon az összetevõket és elkészítettem úgy öt perc alatt szinte ugyanazt.A különbség csak annyi,hogy kihagytam az adalékanyagokat.
Hozzávalók:
egy doboz konzerv csicseriborsó
két-három szárított paradicsom(olajban eltett)
egy nagy gerezd fokhagyma
egy közepes paradicsom
evõkanálnyi szezámmag(vagy tahini)
só,bors
olívaolaj
néhány csepp citromlé
opcionálisan õrölt római kömény
A csicseriborsót lecsepegtetem,az aszalt paradicsomot és a fokhagymagerezdet kisebb darabokra vágom.A friss paradicsomot késsel vékonyan meghámozom(le lehetne forrázni,de így sokkal gyorsabb),félbevágom,a magos részt kiveszem belõle és paradicsomhúst is néhány darabra vágom.A szezámmagot száraz serpenyõben enyhén megpirítom.Mindezeket némi olívaolajjal,sóval,borssal,citromlével krémesre turmixolom.
A boltiban érzõdött némi római kömény,de mi nem rajongunk érte túlságosan,így nem került bele.
Ezenkívül rengeteg más ízesítésû is kapható,érdemes kísérletezni a család ízlése szerint mondjuk lilahagymás,currys,petrezselymes,korianderes változattal is.
Szerintem pirított rozskenyérrel a legfinomabb.