Humusz, a világ leghíresebb kencéje
sponsored links
Csicseriborsókrém a legegyszerûbb módon
A világ nagy részén az egyik legkedveltebb mártogatós a humusz, vagyis csicseriborsókrém.
Na, jó, egy kicsit túloztam, nyilván Kínában nem nagyon hallottak róla, de a közel-keleten roppant népszerû és mi is egyre jobban szeretjük
A következõ recept nem tudom, mennyire autentikus, én így szoktam készíteni. Bár nyáron néhány izraeli ismerõsöm megkóstolta és azt mondták, hogy tökéletes
Humusz
Hozzávalók:
2 konzerv csicseriborsó
5 ek tahini (receptem itt)
1 mk só, pár tekerésnyi bors
1 gerezd fokhagyma
Kb. fél citrom leve
A tálaláshoz zöldségek, pita vagy pirítós
Olívaolaj
Za?atar (elhagyható)
A csicseriborsót lecsepegtetjük, a lé harmadát felfogjuk, a borsóból 2 ek-nyit félreteszünk. A nagyobbik részt, a sót, borsot, tahinit késes robotgépben krémesre aprítjuk. Közben a csicseriborsó levét fokozatosan adjuk hozzá, hogy a lágyan krémes állagot elérjük.
Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk és ízlés szerint citromlével savanyítjuk.
Tálalás elõtt egy mutatós tálba szedjük, egy kanál hátával megmintázzuk. Olívaolajat csorgatunk rá, meghintjük za?atarral és a maradék csicseriborsót rászórjuk.
Pitával vagy pirítóssal, friss zöldségekkel kínáljuk.
A világ nagy részén az egyik legkedveltebb mártogatós a humusz, vagyis csicseriborsókrém.
Na, jó, egy kicsit túloztam, nyilván Kínában nem nagyon hallottak róla, de a közel-keleten roppant népszerû és mi is egyre jobban szeretjük
A következõ recept nem tudom, mennyire autentikus, én így szoktam készíteni. Bár nyáron néhány izraeli ismerõsöm megkóstolta és azt mondták, hogy tökéletes
Humusz
Hozzávalók:
2 konzerv csicseriborsó
5 ek tahini (receptem itt)
1 mk só, pár tekerésnyi bors
1 gerezd fokhagyma
Kb. fél citrom leve
A tálaláshoz zöldségek, pita vagy pirítós
Olívaolaj
Za?atar (elhagyható)
A csicseriborsót lecsepegtetjük, a lé harmadát felfogjuk, a borsóból 2 ek-nyit félreteszünk. A nagyobbik részt, a sót, borsot, tahinit késes robotgépben krémesre aprítjuk. Közben a csicseriborsó levét fokozatosan adjuk hozzá, hogy a lágyan krémes állagot elérjük.
Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk és ízlés szerint citromlével savanyítjuk.
Tálalás elõtt egy mutatós tálba szedjük, egy kanál hátával megmintázzuk. Olívaolajat csorgatunk rá, meghintjük za?atarral és a maradék csicseriborsót rászórjuk.
Pitával vagy pirítóssal, friss zöldségekkel kínáljuk.