Hummus zöldségekkel pitában - libanoni konyha

2014-06-20

sponsored links

Hummus zöldségekkel pitában - libanoni konyha

Bõ egy hete már készült egy hummus. Most egy kicsit variáltam rajta. Több zöldséget használtam, s pitában tálaltam. Már akkor jeleztem, hogy legközelebb így készül. Így már autentikusabb, majdnem libanoni étel lett belõle.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 ek szezámmag
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 citrom
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom.
  • 8 db koktélparadicsom
  • 0,5 csípõs hegyes paprika
  • 5 db chilipaprika
  • 1 db újhagyma
  • 1 db kicsi uborka
  • 6 db mandulával töltött olívabogyó
  • õrölt fekete bors
  • római kömény
  • 1 tk  turmeric/curcuma
  • olívaolaj
  • 1 tk szezámolaj
  • chiliszósz
  • víz
Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hûtõbe teszem.

Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágom, a fokhagymát, chilit, petrezselymet aprítom.

Amikor  a csicseriborsó már puha, egy keverõtálba teszem  Hozzáadom a szezámmagot, a petrezselymet, a fûszereket,  öntök bele olívaolajat, s egy keveset a fõzõvízbõl. Egy botmixerrel pépesítem

 Majd belekavarom a paradicsomot, a fokhagymát és chilit.

A pitát meglocsolom vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítem. A pitára pakolok hummust, zöldségeket, majd megint hummust, locsolok rá olívaolajat, szezámolajat és chili szószt. Díszítem koktélparadicsommal és olívabogyóval



Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/06/humm...

sponsored links

Keres?s