how to be a goddess?
sponsored links
sosem gondoltam volna, hogy nagy magányomban a nappali közepén elheverve bebita bonita videókkal fogom szórakoztatni magam. és ami még durvább, másnap reggel felkenek egy olyan sminket, amit eddig csak nagyon ritkán, de akkor is véletlenül. (és a még ennél is durvább: rendeltem egy ecsetkészletet… – na, ezért nem kell sminkvideókat nézegetni.)
(BB inkarnációjával a Digitális Dívák konferencián találkoztam, ahova fogalmam sincs, hogy keveredtem el – lévén az a stíl, amit a megjelent közönség képviselt, nem annyira a sajátom – valószínûleg ezért néztem ki a takarítószemélyzet érdeklõdõ tagjának. BB rendkívül nagyívû elõadásából nyitásként megtudhattam, hogy a videóbloghoz kell egy kamera – itt kezdtem el nagyon figyelni, hogy hátha ez csak valami geg, és mindjárt beleröhög a mikrofonba – de nem. tök komolyan végigtolt egy 10 perces elõadást ezen a szinten – a videóiban ennél azért sokkal jobb õ, az elõadósdit viszont nem kell erõltetnie.)
azt mondjuk még 5 BB-videó megtekintése után sem tudom, hogy az 5 percig tartó alapozás, a 7 perces szemfestés, meg a 6 perces körömlakkozás mégis kinek fér bele a reggelébe, mert én pl. ma csak lakkoztam, de utána nagyon gyorsan fel kellett fújnom a biciklimet, és természetesen belenyúltam a szelepsapkába a ma reggel természetesen nem 60 sec alatt száradó, ám igen szép kék lakkal – úgyhogy mire lemostam az egészet, már el is késtem.
a sajttortának meg szokás szerint semmi köze sincs a fenti okfejtéshez – mindössze Szilvia küldött a német turnéjáról egy sajttorta-fotográfiát, ami 2 napi heves sajttorta ehetnéket generált.
Hozzávalók
- 6.5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg zabkeksz
- 7 dkg vaj, megolvasztva
- 20 dkg sajtkrém (1 doboz aldi gazdaságost tettem bele)
- 3 dl cukrozott sûrített tej (ezt használtam - most nézem, 50 g-ban 28 g cukor van - jézusisten!)
- 60 ml lime-lé
- 1 tk limehéj
- 4 ek görögjoghurt (vagy tejföl)
- 1/2 tk vaníliapaszta
- natúr joghurt a tetejére
- lime-szeletek ugyanoda
Know-how
- a kekszet morzsalékosra daráltam.
- összekevertem a kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal.
- ezt a nem teljesen összeálló keveréket 3 db 12 cm-es piteformában 10-12 percig sütöttem (lett egy kis színük), aztán hagytam kihûlni õket.
- a krémhez a sajtkrémet simára kavartam, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntöttem a sûrített tejet és a lime levét (1 lime-ból lett ennyi lé).
- hozzáadtam a vaníliapasztát, a lime-héjat, végül a joghurtot.
- keverés közben nagyon hígnak tûnt, de késõbb tökéletes állagúra keményedett.
- 4-5 pohárban szétosztottam az elmorzsolt kekszalapot és erre kanalaztam rá a krémet.
- a tetejére dekornak szórtam még némi kókuszreszeléket.
- eredmény: nekem nagyon durván édes lett, de a tetejére kimért plusz natúr joghurttal ez egyenesbe hozható. esetleg az alap lehet vm semleges ízû, de nem édes kekszbõl (pl. Korpovit).