Hova menjünk ma?

2011-08-08

sponsored links

Most ismét egy kisebb összefoglalással jövök recept helyett, mostanában sokat megyünk ide-oda, kipróbálunk helyeket, megízlelünk ízeket, megélünk élményeket.

Íme néhány ezekbõl:

1. Pastrami Étterem
Korábban már meséltem róluk, de ismét megérdemelnek pár sort. A napokban ott ebédeltünk, minden nagyon finom volt. Elõételnek libamáj brulée-t ettünk, fõételnek én zöld curry-s csirkét, Miki pedig fogas filét zöldborsós rizottóval. Minden finom volt, ár/érték arányban is megfelelõ hely, az elkészítés pedig kifogástalan. Rizottóban most elég jók vagyunk, mert az olaszoknál teszteltük milyen az igazi :) Ami még jobbá teszi az éttermet, az a gyereksarok! Szerintem minden 2-3 éves gyerekkel rendelkezõ szülõ egyetért velem abban, hogy egy gyereksarok egy jó étteremben aranyat ér, csak nagyon ritka sajnos.

2. Koreai kifõzde (Budapest, 6. kerület, Zichy Jenõ utcában)
Ez egy új felfedezés, nagyon rá vagyok most kattanva a távol-keleti ízekre, a napokban ilyen könyveket nézegettem és annyira, de annyira megkívántam ezt az ízvilágot, hogy el kellett mennünk valahova, ahol ilyet lehet enni. A józsefvárosi piac pho levese eddig abszolút viszi a pálmát, Wang mester étterme is zseniális, de most valami újat kerestünk. Ez a kifõzde egy icike picike pár asztalos kis étterem, ahol most is csak ázsiaiak voltak. Egy rizses ételt ettünk, amit forró kõtálban hoztak ki nyers tojással, és darált hússal. Össze kellett keverni és a tál melegétõl éppen megsült mindkét alapanyag. Kaptunk hozzá mindenféle ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s