Hotteok, a koreaiak palacsintája
sponsored links
Ez nem olyan palacsinta, mint a miénk, amit este 9-kor megkívánjuk és 10 perc alatt prezentálunk pár darabot. Elõször is dagasztani kell, aztán keleszteni és utána macsánkolni a ragadós tésztával.
Aki ezek után sem ijed meg, annak íme a recept és a leírás:
Veszünk 20 dkg lisztet és egy fakanállal összedolgozzuk az alábbi összetevõkkel: 1 teáskanál porélesztõvel, 1 csipet sóval, 1 teáskanál cukorral és 2 dl langyos vízzel. Ezután meleg helyen kelesztjük minimum 1 órán át. (Nyáron nagyszerû a terasz, télen pedig a radiátor :-))
A kelesztés után a tésztát egy agyon lisztezett felületre öntjük és 8 egyenlõ gombócra választjuk. A tenyerünket jól belisztezve a gombócokat széthúzogatjuk és a ...