Hot Dog: sült répával, fûszersalátával, mentás joghurttal
sponsored links
Hot Dog egy picit másként. A hagyományosnál mindenképp jóval egészségesebb, és sokkal-sokkal finomabb változat. Egyáltalán nem akkora macera, mint amekkorának tûnhet, gyorsan, egyszerûen elkészül, a gyerekek pedig odavannak érte.
És mi is! :)
Hozzávalók:
- 4 téglalap alakú, rusztikus kifli
- 4 virsli
A sült répához:
- 2 nagy sárgarépa
- fél citrom leve + reszelt héja
- 30 ml olívaolaj
- 1 cikk reszelt fokhagyma
- fél teáskanál zúzott koriandermag
- fél teáskanál édes fûszerpaprika
- só
A fûszersalátához:
- 1 marék petrezselyemzöld
- 1 marék mentalevél
- 1 kisebb fej hagyma fele
- 1 evõkanál olívaolaj
- negyed citrom leve
- pici só
A mentás joghurthoz:
- 300 g natúr joghurt
- 1 marék apróra vágott mentalevél
- 3 evõkanál citromlé
- 1 cikk reszelt fokhagyma
- kevés olívaolaj
- só, kevés õrölt bors
Elkészítése:
- A répát meghámozzuk, megmossuk, ferdén vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk.
- Egy kis tálikóban összekavarjuk az olívaolajat a citromlével, a fokhagymával, a korianderrel, meg a fûszerepaprikával.
- A répát egy sütõpapírral bélelt tepsibe szórjuk, ráöntjük a fûszeres olajat, és kézzel alaposan összeforgatjuk.
- 200 fokos sütõben (légkeverésesben 180 fok), kb 40 perc alatt barnára sütjük. Idõnként forgassuk át.
- A joghurtot kikavarjuk mentával, citromlével, fokhagymával, és ízesítjük sóval, borssal. A tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
- A fûszersalátához a hagymát, a petrezselyemzöldet, meg a mentát apróra vágjuk.
- Egy tálikóba szórjuk, majd összekavarjuk olajjal, citromlével, és egy picit megsózzuk.
- A virslit megfõzzük, és kiszedjük.
- A kiflit hosszában bevágjuk úgy, hogy teljesen ne vágjuk szét.
- Amikor a répa megsült, összeállítjuk a hot-dogot: a kiflit meglocsoljuk mentás joghurttal,
kirakjuk sült, fûszeres répaszeletekkel.
Ráfektetünk egy virslit,
a tetejére fûszersalátát teszünk, a kiflit pedig óvatosan összezárjuk.
És jóízûen elfogyasztjuk :)