Hot Dog baconos virslivel, kapros újkrumplival, fõtt tojással
sponsored links
Az utolsó hot dog variáció, nagyon kiadós, finom, fûszeres. Aki diétáztik, vagy figyel az alakjára, az most ide se figyeljen :))
Hozzávalók:
- 1 magos vekni
- 4 virsli
- 8 szelet baconszalonna
- 2 tojás
- 1 evõkanál olívaolaj
- néhány salátalevél
A kapros krumplisalátához:
- 50 dkg újkrumpli
- fél fej lilahagyma
- 2 evõkanál savanyú uborka
- 1,5 evõkanál extra szûz olívaolaj
- 1 evõkanál dijoni mustár (magos)
- 1 evõkanál friss kapor
- 2 teáskanál fehér balzsamecet
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A krumplit héjában enyhén sós vízben megfõzzük, majd meghámozzuk, és hûlni hagyjuk.
- Apróra vágjuk a hagymát, az ubrokát, meg a kaprot.
- Egy kis tálikóban összekavarjuk az olajat a balzsamecettel, a mustárral, illetve picit megsózzuk, és borsozzuk.
- Darabokra vágjuk a fõtt krumplit, egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a hagymát, az ubrokát, a kaprot, és a mustáros öntettel együtt összekavarjuk.
- A virsliket két-két szelet szalonnába tekerjük, majd egy serpenyõben, olívaolajon szép pirosra sütjük.
- A magos veknit négy részre vágjuk, hosszában kettévágjuk, majd a sült virslivel, kevés salátával, és a kapros krumplisalátával tálaljuk.