Hosszú móló, sok vitorla

2011-09-09

sponsored links


Gdansk, ahogy már említettem, Sopottal és Gdyniával alkotja a Hármasvárost, ma tehát a két kisebb tagról lesz szó, szóval még mindig tenger, ha nem bánják (képeket még itt találnak).
Sopotról elõször magam is megállapítottam, hogy igen, meglehetõsen vicces a neve, persze a lengyelek nem éreznek itt semmi kétértelmûséget, aztán megtudtam, hogy minden évben itt zajlik az ország legnevesebb dalfesztiválja (a gdanski Borostyán Múzeumban láttam is egy fotót, ahogy Elton John átveszi a díjat Lech Walesától, nagy mosoly, a díjban persze borostyán lapul), és hogy itt van a leghosszabb lengyelországi móló. Szeretem a zenét, de bevallom, azért a második információ jobban izgalomba hozott.  

Sopot egyébként pontosan olyan volt, ahogy elképzeltem, kellemes, gondtalannak tûnõ tengerparti város, régi villákkal, elegáns szállodákkal, lassan sétáló emberekkel. Mi is hamar átvettük a ritmust, fõleg a mólóhoz érve, ami valóban messze nyúlik a vízen, fehér korlát és fehér padok, oldalt a kikötõ, szemben a ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/09/hosszu-mo...

sponsored links

Keres?s