Hosszan sült kecskecomb, magos mustáros burgonyasalátával
sponsored links
Lassan elérkezik a mi életünkben is, hogy hamarosan lesz egy saját lakásunk. Már nem is kell rá sokat várni, úgyhogy nagy feladatok állnak most elõttünk. A legnagyobb csoda az életünkben azért mégis csak Emma marad, de azt hiszem a következõ örömünk az lesz, hogy végre a saját lakásunkba léphetünk be. Az álmaim konyhája azért még várat magára, de legalább a tér hozzá, már adott. :) A következõ idõszakban a feladatunk lesz feltérképezni mire lesz szükségünk és otthonossá alakítani. Emmának végre egy saját szobája lesz, óriási térrel, csupa rózsaszínben pompázva. Na jó, nem vagyok akkor rózsaszín párta, de azért bevallom szeretem ezt a színt, ráadásul egy gyönyörû kislánynak mi más színt is választhatnánk. Az idei év úgy néz ki, sok mindent tartogatott illetve tartogat még számunkra. De addig is, a jelenlegi konyhába marad a sütögetés, ahol már 24 fok van, de engem tavaly sem ijesztett meg a meleg és én bármikor képes vagyk bekapcsolni a sütõt.
Hosszan sült kecskecomb, magos mustáros burgonyasalátával
Hozzávalók:
1,5 kg kecskecomb (2 db kicsi)
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 teáskanál mustármag
2 teáskanál koriandermag
2 teáskanál morzsolt majoránna
2 tesákanál morzsolt rozmaring
4-6 babérlevél (összetördelve)
50 ml olaj
só
frissen õrölt bors
3 dl száraz fehérbor
a burgonya salátához:
1 kg saláta burgonya
12 dkg vörös lencse
1 lilahagyma
3 evõkanál fehérborecet
2 evõkanál citromlé
3 teáskanál magos mustár
4 evõkanál extra szûz olívaolaj
2 teáskanál méz
frissen õrölt bors
só
Elkészítés:
A kecskecombot sózzuk és borsozzuk. A fûszereket kimérjük egy kisebb tálba, hozzáadjuk az olajat, majd bedörzsöljük vele a húst és egy tûzálló tálba helyezzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. Az utóbbit egészben hagyjuk, a vöröset pedig nagyobb kerezdekre daraboljuk és a combok mellé tesszök. Aláöntjük a száraz fehérbort, majd alufóliával betakarjuk és elõmelegített 170 fokos sütõbe helyezzük, 4-5 óra alatt puhára pároljuk.
A saláta burgonyát egészben megfõzzük, feldaraboljuk. A vöröslencsét szintén sós vízben megfõzzük, leszûrjük és a burgonyához adjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és krémesre keverjük. Egy kevés vízzel felöntjük, majd a burgonyára öntjük és óvatosan összeforgatjuk. Miután kihûlt, tálalásig hûtõbe tesszük. Érdemes elõzõ nap elkészíteni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Hosszan sült kecskecomb, magos mustáros burgonyasalátával
Hozzávalók:
1,5 kg kecskecomb (2 db kicsi)
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 teáskanál mustármag
2 teáskanál koriandermag
2 teáskanál morzsolt majoránna
2 tesákanál morzsolt rozmaring
4-6 babérlevél (összetördelve)
50 ml olaj
só
frissen õrölt bors
3 dl száraz fehérbor
a burgonya salátához:
1 kg saláta burgonya
12 dkg vörös lencse
1 lilahagyma
3 evõkanál fehérborecet
2 evõkanál citromlé
3 teáskanál magos mustár
4 evõkanál extra szûz olívaolaj
2 teáskanál méz
frissen õrölt bors
só
Elkészítés:
A kecskecombot sózzuk és borsozzuk. A fûszereket kimérjük egy kisebb tálba, hozzáadjuk az olajat, majd bedörzsöljük vele a húst és egy tûzálló tálba helyezzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. Az utóbbit egészben hagyjuk, a vöröset pedig nagyobb kerezdekre daraboljuk és a combok mellé tesszök. Aláöntjük a száraz fehérbort, majd alufóliával betakarjuk és elõmelegített 170 fokos sütõbe helyezzük, 4-5 óra alatt puhára pároljuk.
A saláta burgonyát egészben megfõzzük, feldaraboljuk. A vöröslencsét szintén sós vízben megfõzzük, leszûrjük és a burgonyához adjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot és krémesre keverjük. Egy kevés vízzel felöntjük, majd a burgonyára öntjük és óvatosan összeforgatjuk. Miután kihûlt, tálalásig hûtõbe tesszük. Érdemes elõzõ nap elkészíteni, hogy az ízek jobban összeérjenek.