Hortobágyi töltött burgonya

2011-09-02

sponsored links


Hozzávalók és elkészítése: A szokásos módon sertéspörköltet készítünk  Közben személyenként 2 db nagyobb burgonyát héjában megfõzzük, majd tisztítás után hosszában felvágjuk  üregeket kaparunk ki bennük. Ezután a pörköltet a levétõl lecsurgatjuk és pépesre vágjuk. A húskrémmel megtöltjük a burgonyákat. Ezt követõen kivajazott tûzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással sûrítjük, a burgonyákat bevonjuk vele. Elõmelegített sütõben kb. 25 percig sütjük. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
(30 dkg. darálthúsból készítettem a pörköltet 6 db kisebb  krumplit fõztem meg, fél ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2011/09/...

sponsored links

Keres?s