Hortobágyi slambuc - öhöm, öhön, öreglebbencs - bográcsban
sponsored links
Amikor elkezd tavaszodni, egyfolytában a slambucfõzés jár az eszemben. Évek óta az elsõ és utolsó étel a szezonban, amit bográcsban fõzök:
Tájjellegû kedvenc bográcsos étel: slambuc, öhöm, öreglebbencs?
A tegnapi viharjelentés már elõre elmosta a slambucfõzés gondolatát is, ekkor jutott eszembe, hogy a múlt évi utolsó slambucfõzésrõl meg sem emlékeztem.
Ennek az volt az oka, hogy kicsit elkanyarodtam a témától, de úgy hiszem okkal tettem:
Ízlések és pofonok. De vajon hol a határ?
Maradjunk annyiban, hogy az általam készített hortobágyi slambuc puritán, egyszerû változat, azonban nagyszerûsége az alábbi néhány tényezõben rejlik:
- hagyományos eljárással készült ...