Hortobágyi palacsinta

2018-01-14

sponsored links

Hozzávalók:
12 db kész palacsinta
(én így készítem:
http://ugymintotthon.blogspot.hu/2016/10/alap-palacsinta.html)
40 dkg darálthús
1 nagyobb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi paradicsom
1 csík tv paprika
(vagy 1 kanál télre eltett lecsó, de ha kimarad, az sem nagy gond)
2 tk. õrölt paprika
só és õrölt bors ízlés szerint
olaj
1 db kenhetõ krémsajt (Lidl-es narancssárga tömlõs a kedvencem)
1 dl tejföl
kevés liszt vagy étkezési keményítõ
Elkészítés:
A palacsinákat kicsit vastagabbra süssük, mint mikor lekvárral kenjük meg. Ha készen vannak, tegyük félre, jöhet a ragu. Ehhez a hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vagdalt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymagerezdet. Kicsit összefõzzük, hogy egy sûrû lecsós alapunk legyen. Rátesszük a darálthúst, átpirítjuk, majd megszórjuk fûszerpaprikával, sózzuk, borsozzuk és egy alapos keverés után felöntjük vízzel vagy alaplével, és fedõ alatt hagyjuk puhulni.  Ebben az esetben nem baj, ha több szafttal kalkulálunk, mert a mártáshoz elengedhetetlen lesz. De ha egy jó kis hagymás.paprikás alapot készítünk, nem lesz gond. Amikor a darálthús már puha, akkor egy kis cselhez folyamodunk. Kanállal jól lecsepegtetve tálra szedjük a húst, és a visszamaradt szaftot egy tejfölös-lisztes/keményítõs habarással picit besûrítjük. Aki szép sima mártást szeretne, annak javaslom, hogy botmixerezze át kicsit. Félretesszük. A húshoz is teszünk egy kevés tejfölt, és én ilyenkor nyomok bele egy adag krémsajtot. Kenhetõ massza legyen. A palacsintákat kicsit átmelegítjük mikróban, majd egyenként megtöltjük a raguval, és feltekerjük vagy batyura hajtogatjuk. A tányérra merünk egy adagot a szószból,és fejenként 2-3 megtöltött palacsintát (étvágytól függõen) ráteszünk. Egy kanálka tejföl sem a látványnak, sem az íznek nem fog megártani!



Ki mondta, hogy a palacsinta csak édes töltelékkel ehetõ? Na ugye! Régen is mert és elég népszerû ez a húsos változat is, amit szerintem minden háziasszony kicsit a saját családi szájíz szerint készít, fûszerez. Mert ugye semmi nincs kõbe vésve! A lényeg, hogy a család szeresse, amit kínálunk nekik!

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2018/01/ho...

sponsored links

Keres?s