Hortobágyi húsos palacsinta / Slane palacinke sa mesom
sponsored links
Hozzávalók:
Sós palacsinta:8 liszt,csipet só,1 tojás,kb.2 deci tej.
20 dkg csirkemel,1 kisebb fej vöröshagyma,1 kisebb paradicsom,fél paprika,só,bors,pirosparika,tejföl.
Készül:
A palacsinta hozzávalóit összekevrjük és hagyjuk pihenni fél órát.Majd kisütjük õket.
A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megfonysztjuk.Hozzáadjuk a fölszeletelt hústpirítjuk mikor megfehéredett beletesszük a meghámozott paradicsomot és a fél paprikát.Sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát.Fedõ alatt lassú tûzön párolyuk ha köl az elpárolgott vizet pótolyuk.Mikor megfõt a hús kiszedjük és kevés lével ledarályuk vagy pedig nagyon apróra vágjuk.Az ételt behabarjuk ...