Hortobágyi húsos palacsinta

2012-07-23

sponsored links


Amióta az eszemet tudom, élek-halok a Hortobágyi palacsintáért. Egészen 2 héttel ezelõttig azonban az én konyhámban nem készült. Akkor azonban az én uram úgy jött haza a munkából, hogy õ meghal egy hortobágyiért. Én épp hulla voltam, úgyhogy közölte, hogy majd õ megcsinálja. Jó, rendben, legyen. Még csak a hagymát pucolta,mikor kisettenkedtem a konyhába, hogy na, azért mégis hadd segítsek már.
Akkor marhahúsból készült ( évezredeknek tûnt,mire megfõtt),most csirkébõl. Tudom, az igazi nem ezekbõl készül, de az én Anyucikám is mindig csirkébõl készítette és hát nekem az az etalon.
Biztos lesz, aki hõzöng, hogy neeeeem, a hortobágyit nem így kell csinálni,de nekem ez az igazi. Én így szeretem. Rengeteg sok tejföllel.

Hozzávalók:

12 db palacsinta
fél kg csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma
pirospaprika
só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
csípõs paprikakrém ...

Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s