Hortobágyi húsos palacsinta
sponsored links
Ha palacsinta, akkor általában az édes töltelékkel készülteket szeretjük. De ha marad a hétvégérõl pörkölt, az vagy húsos szendvicskrémként vagy hortobágyi palacsintaként kerül újrahasznosításra. Gondolnánk-e, hogy a palacsintát már a római korban is ismerték, lepényszerû tésztaként kerek kövön sütötték? Akkoriban nem édes töltelékkel, hanem húsfélékkel fogyasztották. A palacsinta azóta meghódította az egész világot. Magyarországon Gundel Károly volt az, aki világhíres hungarikumot alkotott az egyszerû tésztából. A legnagyobb palacsintát 1994-ben az angliai Rochdalé-ban sütötték, amely 15 méter átmérõjû volt, 3 tonnányit nyomott és 2 millió kalóriát tartalmazott.
Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús vagy csirkemellfilé, 2 közepes vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, 1 paradicsom, 1 paprika, só, bors, 1 nagy doboz tejföl, kávéskanálnyi liszt
palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 dl ...