Hortobágyi húsos palacsinta
sponsored links
Nagyon-nagyon régen készült konyhámban a hortobágyi húsos palacsinta. Nosza, itt az ideje, elkészült, sikerült, megettük, és még elégedettek is voltunk :)
A lehetõséget az is adta, és motivált, hogy elkészítsem: - kakaspörkölt volt az elõzõ napi ebéd, s tisztességes két jó darab kakas comb és kevés mell maradt, amit -már tudtam, hogy nem fogunk elfogyasztani.
Elõször is kisütöttem 6 db palacsintát.
2 tojás, csipet só,
1 deci tej, 1 deci szódavíz,
liszt (annyi, hogy egy kicsit sûrûbb palacsinta tésztát kapjunk. kb: 4-5 nagyobb evõkanál)
Jól elkevertem és forró palacsinta sütõben kisütöttem.
A kakas combot és mell részét kékes robotgépben apróra daráltam, hozzáadtam a szaftot, s ezzel is átforgattam a késes robotban. A palacsintákat megtöltöttem a hússal, kettévágtam, tányérra raktam.
A pörkölt szaftjához 3 dl 20 %-os tejfölt adtam és összefõztem és máris kész volt ahhoz, hogy a megtöltött palacsintákat meglocsoljam.
Nagyon finom lett és fõleg nem kellett mellõzni a megmaradt kakaspörköltet :)