Hortobágyi húsos palacsinta
sponsored links
Elnézést kérek mindenkitõl, hogy ilyen sok ideje nem töltöttem fel semmit, de jelenleg pincér gyakorlatom van, és sok újjal nem tudtam szolgálni. Azonban elrejtve megtaláltam ennek a hungarikumnak a fényképét, így hát eljött az ideje, hogy megosszam veletek.:)
Hozzávalók 4 db palacsintához:
Hozzávalók 4 db palacsintához:
- 40 dkg darált hús
- 1-1,5 fej vöröshagyma (közepes)
- õrölt pirospaprika
- víz
- só
- bors
- tejföl
- liszt
- olaj
- 4 db palacsinta
Elkészítése (ahogyan én szoktam):
Elõször is a darált húst, egy kevés olajon megpirítjuk, pároljuk, sóval, borssal. Ha ez kész, akkor elkészítjük a mártást. Pörköltalapot készítünk: olajon vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, levesszük a tûzrõl és hozzáadunk egy evõkanál pirospaprikát, gyorsan elkeverjük és felöntjük kb. 7,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és behabarjuk egy evõkanál liszt, 2 evõkanál tejföl és egy kevés víz csomómentesre, tejszín sûrûségûre elkevert elegyével, úgy, hogy mielõtt beletennénk, elkeverünk benne egy merõkanálnyi forró mártást.( ha túl színtelen, egy kevés olajat hevítsünk fel, és keverjünk el benne egy kevés pirospaprikát, és keverjük hozzá a mártáshoz, ha nem elég sûrû, akkor még adhatunk hozzá habarást is. ) Majd ha ez is kész van, egy-két merõkanál mártást hozzákeverünk a már kész darált húshoz, beletöltjük a palacsintába, és tálaláskor meglocsoljuk a mártással.
Ennyi az egész, Jó étvágyat kívánok hozzá!