Hortobágyi húsos palacsinta.
sponsored links
Nagy kedvencünk a palacsinta, legyen az lekváros, kakaós, túrós...... vagy mint éppen most húsos töltelékkel megtöltve. Mivel teljesen tanácstalan voltam mit is fõzzek, viszont a hûtõbe ott árválkodott a darált hús, így kis gondolkodás után, na és mivel már igen régen ettünk, így a húsos palacsinta készítése mellet döntöttem. Ameddig a darált húsból elkészült a pörkölt, addig a palacsintákat is kisütöttem. Azután már csak megkellet tölteni a finom tejfölös-pörkölttel, majd néhány percre bedugni a sütõbe, hogy kicsit átmelegedjenek, összesüljenek a palacsinták. Egyszerû, nagyszerû, és fõként nagyon laktató. Maradék pörkölt felhasználására is kiválóan alkalmas ez a palacsinta. Amennyiben maradék húsból készül, akkor a már puhára fõtt hús nem ledarálva, hanem apróra felvágva kerül a töltelékbe. Készíthetjük sertés, vagy éppen csirkehúsból, mindkét változat nagyon finom.
A szokásos módon kicsit vastagabb palacsintákat sütni, annyi különbséggel, hogy a cukor helyett, sót kell keverni a tésztába. (mennyiségeket nem írok, mert gondolom mindenkinek megvan a saját, jól bevált palacsintatészta receptje)
A darált húst a pörkölthöz hasonlóan kell elkészíteni. A hús ízlés szerint lehet ...