Hordós káposzta
sponsored links
Közeledik a tél, az évszakváltozást egyre jobban tapasztaljuk magunkon is. Reggel álmosan a szürkületben indulunk és este hamarabb sötétedik, az idõ mindig borongós és a nap már alig süt. Szervezetünk ki van téve az idõjárás viszontagságainak. Igyunk sok forró teát friss citrommal és mézzel, ajánlom a forralt bort, a fokhagymás pirítóst és itt a szezonja a krémleveseknek is, valamint a savanyú káposztának. Apropó savanyú káposzta, amikor kislány voltam én is kivettem mindig a részem a családi hordós káposzta készítésébõl. A szüleim akkoriban, fejes káposztákat vettek és a gyalut két szék közé tették úgy, hogy a gyalu egyik vége az egyik széken, a másik vége a másikon volt. Én voltam az egyik végén a nehezék és másikon az apám, aki gyalult. Ma már gyalult káposztát veszünk és kicsit komolyabb a feladatom, idén már én készítettem el 25 kg káposztát és a szüleim voltak a kukták. Ez tény a közös élmény értékébõl nem vett el, sõt büszke voltam magamra egy kicsit, hogy én készítettem el. Azóta már a család letesztelte az elkészült káposztát és felhívtak telefonon, azt mondta apám, hogy rég nem volt ilyen finom a hordós káposzta. Nemhiába az apja lánya az ember gondoltam, miközben mosolyogva hallgattam, hogy már a tágabb rokonságnak is vittek belõle.
Elkészítési idõ: 45 perc
Hozzávalók:
25 kg gyalult káposzta ...