HONGKONGI MOLNÁRKA

2012-01-04

sponsored links



Már régen elterveztem, hogy kipróbálom ezt a finom péksüteményt. Pár blogon már kacsintott rám a csíkos külsejével és minduntalan alkalommal elcsábultam tõle. Viszonylag átlagos kelt tészta recept, ám a cukor mennyisége, elõször meghökkentett egy pillanatra, mert elsõ olvasásra, nekem egy kicsit soknak tûnt. Én a kalács tésztájába is, ennél jóval kevesebbet használok. No mindegy, végül nem tértem el a megadott recepttõl, pont úgy méricskéltem, ahogy ott leírták. A könnyû, rugalmas, puha tésztával élvezet volt dolgozni. Rengeteg kelt tésztát készítettem már, ilyen-olyan formában, de meg kell állapítsam, hogy ez is nagyon finom! Nem hiába, szokták mondani, hogy : "Jó pap is holtig tanul..." Forrás innen, de azért bemásolom a receptet ide is...

Hozzávalók:
  • 230 g meleg víz
  • 1 tojás
  • 1 tk só
  • 500 g kenyérliszt BL-80
  • 8 g vanília pudingpor
  • 20 g tejpor
  • 10 g szárított élesztõ
  • 100 g kristálycukor ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s