HONGKONGI MOLNÁRKA
sponsored links
Már régen elterveztem, hogy kipróbálom ezt a finom péksüteményt. Pár blogon már kacsintott rám a csíkos külsejével és minduntalan alkalommal elcsábultam tõle. Viszonylag átlagos kelt tészta recept, ám a cukor mennyisége, elõször meghökkentett egy pillanatra, mert elsõ olvasásra, nekem egy kicsit soknak tûnt. Én a kalács tésztájába is, ennél jóval kevesebbet használok. No mindegy, végül nem tértem el a megadott recepttõl, pont úgy méricskéltem, ahogy ott leírták. A könnyû, rugalmas, puha tésztával élvezet volt dolgozni. Rengeteg kelt tésztát készítettem már, ilyen-olyan formában, de meg kell állapítsam, hogy ez is nagyon finom! Nem hiába, szokták mondani, hogy : "Jó pap is holtig tanul..." Forrás innen, de azért bemásolom a receptet ide is...
Hozzávalók:
- 230 g meleg víz
- 1 tojás
- 1 tk só
- 500 g kenyérliszt BL-80
- 8 g vanília pudingpor
- 20 g tejpor
- 10 g szárított élesztõ
- 100 g kristálycukor ...