Homoktövises túrókrém
sponsored links
A receptet egy Weleda receptkártya ihlette, kicsit átdolgoztam. Az õ homoktövis készítményük azonban cukros, vagy van a natúr. Jó keserû :-) Maradtam az Alnaturánál, õ mézes :-) Gyors és kiadós reggeli, náthás idõszakban kiváltképp (nekem most!!), a homoktövis magas vitamintartalma miatt. Hõkezelésnél a c-vitamin elveszik, márpedig ezek a pürék/szószok nem nyersek, de tartalmaz még sok mást is, ami felveszi a harcot a bacikkal. Hú tényleg, van is még belõle, bevetem azt is!
Épp szavazás folyik a Kincsesbarlang facebook csoportban arról, ki milyen reggeli recepteket látna szívesen. Kérlek, szavazz Te is az elkövetkezendõ hetekben, hogy lássam, mivel készüljek jobban.
Hozzávalók 2 fõre:
- 250 g sovány túró
- fél pohár natúr joghurt
- 2+1 ek homoktövis-szósz (Alnatura)
- 2 ek. müzlikeverék
- 1 alma meghámozva (vagy akár héjával)
Elkészítés:
- A túrót, a joghurtot és egy evõkanáé homoktövis-szószt mixerrel simára keverünk. Ha nem akarod elõvenni a gépet nem baj, így talán habosabb, krémesebb lesz picivel. Mérlegelj, hogy ez neked reggel megéri-e ;-)
- Tányérakba tesszük, majd kockázott almával, müzlivel és a maradék szósszal nyakon öntve tálaljuk.
A müzlikeveréket én készítettem, az itthon fellelhetõ maradékokból illetve készleten lévõ alapanyagokból. Ha ihlet kell, íme: rozspehely, puffasztott köles, chia mag, fagyasztva szárított málnapor (ajándékba kaptam, bocs, de sok van belõle :D), napraforgómag, aszalt arónia.
Jó étvágyat!