Hokkaidós hajdinalepénykék

2017-11-08

sponsored links





















Hozzávalók:
12 dkg hajdina (pohánka)
2,5 dl víz
egy kisebb hokkaidótök fele (20 dkg volt, amit én tettem bele, héját rajtahagytam)
2 tojás
kb. 4 evõkanál liszt
póréhagyma (kb.tenyérnyi hosszú darab)
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
1 evõkanál joghurt
só, bors
olaj

A hajdinát átöblítettem, lecsepegtettem. Egy lábasba tettem, ráöntöttem 2,5 dl forró vizet, hozzáadtam 1 mokkáskanál sót, 1 evõkanál olajat, és mikor forrt, minimumra kapcsoltam és lefedve fõztem kb. 10 percet, utána levettem a tûzrõl és hagytam lefedve teljesen megpuhulni, majd kihûlni.
Addig megmostam a hokkaidótököt, kettévágtam, magházát kikapartam. Nagyobb lyukú reszelõn lereszeltem.
A petrezselyemzöldet felaprítottam. Megpucoltam a fokhagymát.
A póréhagymát kockákra vágtam.
Amikor a hajdina kihûlt, összekevertem a lereszelt tökkel, póréhagymával, petrezselyemzölddel, tojással, joghurttal,  zúzott fokhagymával, liszttel, ízlés szerint sóztam, borsoztam.
Teflonserpenyõben kevés olajon kisütöttem a lepénykéket. (Érdemes elõször egy darabon kipróbálni, hogy elég e a liszt benne - ha nem tartja össze, lehet még keveset hozzáadni.)
Én tzatzikivel tálaltam.







Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/11/hokka...

sponsored links

Keres?s