Hokkaido Kalács - Hong Kong Pai Bao

2013-02-19

sponsored links


Megpróbáltam kideríteni ennek a kalácsnak a történetét, a honnan-hovát, de azon túl, hogy már mindenfelé megsütötték, leggyakrabban jól sikerül, s hogy Ázsiából származik, egyebet nem találtam. Ez tehát egy roppant egyszerû, hálás, gyors és finom kalács. Ebben a receptben nincs vaj, de van tejszín. A pékek nagyasszonyánál - Limara - olvastam a receptet, egy hozzávaló kivételével (burgonyapehely) nagyon is jól mûködött. Ajánlom. 10/10. Szabadon variálható különféle töltelékekkel.

Hozzávalók:
  • 60 dkg finom liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 dkg friss élesztõ
Elkészítés

Van kenyérsütõ gépem, de a polc tetején porosodik, pedig dagasztásra még alkalmas lenne. Ám, ezért és az ezzel járó ...

Folytats a blogon ... beastie-bistro.blogspot.com/2013/02/h...

sponsored links

Keres?s