Hokkaido Kalács - Hong Kong Pai Bao
sponsored links
Megpróbáltam kideríteni ennek a kalácsnak a történetét, a honnan-hovát, de azon túl, hogy már mindenfelé megsütötték, leggyakrabban jól sikerül, s hogy Ázsiából származik, egyebet nem találtam. Ez tehát egy roppant egyszerû, hálás, gyors és finom kalács. Ebben a receptben nincs vaj, de van tejszín. A pékek nagyasszonyánál - Limara - olvastam a receptet, egy hozzávaló kivételével (burgonyapehely) nagyon is jól mûködött. Ajánlom. 10/10. Szabadon variálható különféle töltelékekkel.
Hozzávalók:
- 60 dkg finom liszt
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- csipet só
- 1 tojás
- 3 ek. cukor
- 3 dkg friss élesztõ
Van kenyérsütõ gépem, de a polc tetején porosodik, pedig dagasztásra még alkalmas lenne. Ám, ezért és az ezzel járó ...