Hogyan szerettessük meg gyermekeinkkel a zöldségeket
sponsored links
A Monell kémiai kutató központ, (Monell Chemical Senses Center) legfrissebb kutatási eredményei bebizonyították, hogy az édesanyák hatással lehetnek leendõ gyermekük étkezési szokásaira. Ezért a nõknek terhességük alatt érdemes gondosan összeállítani az étrendjüket.
Az embrió képes megérezni a magzatvízen keresztül mit eszik az anya. A vanília, sárgarépa, fokhagyma, ánizs, és menta könnyen átadható a magzatvízen, vagy az anyatejen keresztül. A gyermek még születése elõtt megjegyzi ezeket az ízeket. Az ilyen emlékezet lehetõvé teszi a születendõ gyermek megfelelõ ízvilágának kialakítását.
Például, ha a terhesség alatt gyakran eszünk brokkolit, akkor a gyermekünk jobban fogja szeretni, mint azok a gyerekek, akiknek az édesanyja nem fordított figyelmet erre a zöldségfélére. A tudósok elmondása szerint, ez magyarázza meg, hogy azon gyerekek, akik ...