Hogyan készül a krémrózsa?
sponsored links
A legutóbbi tortám díszítése láttán többen kértétek tõlem, hogy mutassam meg a krémrózsák készítését. Ezt a technikát a youtube oldalon látott angol nyelvû videókból tanultam, fázisfotók helyett megmutatom nektek, mert ezeken jól látszik a szirmok nyomásának módja. Nem eszeveszetten bonyolult, pusztán egy kis gyakorlást igényel.
Kellékek:
- habzsák
- sziromcsõ
- bambuszpálca vagy rózsaszög
- konyhai olló
A rózsák készítésének alapvetõ kelléke a csepp alakú nyílással ellátott nyomócsõ, az un. sziromcsõ. Többféle méretben lehet kapni. Én a 104-es számú sziromcsövet használom. A rózsákhoz szükséges krém kellõképpen kemény kell, hogy legyen, mert lágy krém esetén (pl. tejszín) a virág eldeformálódik, szétcsúszik. Általában vajkrémet használok. Ehetõ, de itt nem az íz, hanem inkább a látvány dominál.
Hozzávalók a krémhez: