hogyan készítsünk otthon tortillát?
sponsored links
a tortilla mexikói kenyérféle, mely kukoricalisztbõl készül és amely jó néhány mexikói étel alapja. "ahogy itthon sem süt minden háziasszony kenyeret, úgy mexikóban sem készít minden család magának tortillát. ezt a kukoricalepényt fõként mexikó piacain lehet beszerezni, ahonnan a háziasszonyok húsz-harmincasával viszik haza és készítik belõle a legkülönbözõbb ételeket."*
tortillát alapvetõen készen szoktam venni (az ázsia boltban elég olcsón lehet beszerezni), de mivel azok általában búzalisztbõl készülnek, gondoltam, kipróbálom itthon. búza- és kukoricaliszt keverékébõl csináltam. nagyon egyszerûen készen van, csak a tortillák kinyújtása és a sütés idõigényes egy kicsit.
hozzávalók:
(8 db kb 23 cm átmérõjû tortilla)
tortilla
hozzávalók:
(8 db kb 23 cm átmérõjû tortilla)