Hogyan kergesd õrületbe a szakácsokat? Tuti tippek!
sponsored links
Sokunknak egyfajta ünnep, amikor étterembe megyünk. A kedvencünket ehetjük, nem kell elõtte fõzni, utána mosogatni, kellemes környezet, kiszolgálnak, az egész személyzet értünk dolgozik. Ha ízlik az étel, nem hagyunk semmit a tányéron, esetleg még direkt mondjuk is, hogy minden nagyon finom volt, a szakács örül.
De mi az, aminek nem örül a vendégtõl, mondhatni ?kissé? ideges lesz tõle? Szakácsokat kértem meg, hogy meséljék el a velük történt eseteket. Íme!
?Babgulyást kért bab nélkül a kedves vendég.?
?Medium steak-et kért pürésítve!?
?Vegán hamburgert rendelt baconnel és sajttal.?
?Ne legyen nagyon fûszeres a bolognai és reméli, hogy frissen fõzzük a spagettit, mert csak így eszi meg a kutyája.?
?Visszaküldte a vendég a kacsamellet, hogy az libamáj.?
?Visszaküldte a steak-et, hogy az disznóból van. Mi nem használunk disznót, csak marhát, behívtuk a konyhára és megmutattuk a bontatlan csomagolt húst a címkével. Kapott még egy steak-et, amit megint visszaküldött, hogy ez pedig malac. A szervíz jól lakott.?
?Menüztettünk, nagy volt a pörgés, bolognai volt a menü. Jön a pincér, hogy a vendég kérdezi, van-e rá kapacitásunk, hogy hús nélkül szervírozzuk a bolognai spagettit. A fõnök elment cigizni? Azzal lépett ki az ajtón: ?Lacika a gelleres vendég a tiéd. ? Ki kellett menjek és elmondani neki, hogy sajnos darált húsból készítjük, nincs rá mód. Sajnáljuk ?
?Szép szõke nõ és párja bejöttek vacsorázni, két darab steak-et kértek, medium és medium rare. A csajhoz mentõt kellett hívni, mert nem bírja a vért ? és persze, hogy mediumra kérte a steak-et.?
?Visszaküldték a tatárt, hogy nyers. Kisüttették.?
?A szerb szakács barátom kint ült a pultnál, a vendég odament hozzá és kérdezi: ?a vörösboros marhapörkölt milyen húsból készül?? A válasz szerb akcentussal: ?most ákkor kérdezd meg még egyszer, kicsit lássábbán, úgy, hogy te is értsd!??
A ?vendég visszaküldte a vadpörköltet azzal, hogy érezni rajta, hogy vadhúsból fõzték és õ nem szereti a vadhúst? Kérdem, akkor miért ezt rendelte??
Válasz: Bízott benne, hogy nem veszi észre?.?
?Mikrózzuk meg a cézár salátát, mert hidegallergiája van a hölgynek ?
?Vendég berendeli a hagymás rostélyost, kiküldöm. Majd visszaüzen a konyhára, hogy a hagymás rostélyost hagyma NÉLKÜL szokás készíteni.?
Az eladókat is õrületbe ?akarod? kergetni? Olvasd el ezt a bejegyzést is!
(Figyelem, a bejegyzés IRÓNIÁT tartalmazott. Ha nem tudod, mi az, ne fáradj a kommenteléssel sem. Köszi :D)
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!