Hogyan fõzzük a babféléket
sponsored links
A hüvelyesek, babfélék azonkívül, hogy fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat tartalmaznak és ezáltal táplálóak, számos gyógyító tulajdonsággal is rendelkeznek. A babfélékben lévõ fehérje elõsegíti a kiegyensúlyozott szexuális életet, és és a test, különösen az agy helyes fejlõdését. Mivel a bab vese alakú így jó hatással van a vesékre - mondja a kínai gyógyászat. Minden babféle vízhajtó és szárít. Különösen a fekete bab, és a fekete szójabab, derékfájás, térdfájás, terméketlenség esetén alkalmazható, de nem csak a férfiakon segít, hanem csökkenti a menopauzás hõhullámokat is. A gombásodásra, vizenyõre, hízásra hajlamos egyének állapotát kiegyensúlyozza.
Sokan viszont nehezen vagy egyáltalán nem tudják megemészteni a babféléket. Ennek egyik oka a babhéj, melyet a keleti konyhákban eltávolítanak. Vagy még a nyers hüvelyes hántolásával, lásd vörös lencse, hántolt mungó bab, vagy a megfõtt babféle héjának lehúzásával, például a csicseriborsó, vagy a lóbabok esetében.
Gyakran a gázosodás okozója, a helytelen társítás. Mindenképpen kerüljük a bab és káposztafélék egy étkezésen belüli fogyasztását.
Mindig áztassuk be a babféléket legalább egy éjszakára nagy mennyiségû vízben, és tegyünk bele egy ...