Hogyan esszük mi a héjában sült krumplit?

2012-03-15

sponsored links


Jacket potatoe avagy kabátos krumpli. Ugyancsak népszerû étel az angol világban. Óriási krumpli, héjában sülve, középen meghasítva és megtöltve akármivel. Akár babbal is. Nem, azt még nem kóstoltam, de fogom:)

Mi is szeretjük, de megvan a mi saját verziónk rá. A krumplikat alaposan megmossuk, és mehetnek is a 220 fokos sütõbe. Csak úgy, a rácsra. Régen otthon nagymamám csak úgy bedobálta õket a fatüzelésû kályha sütõjébe, majd idõnként a "haroggal" megmozgatta.
A kruplik méretétõl függõen 45 perc, 1 óra alatt kívül ropogósra, belül omlósra sül. Tányérra szedjük, vigyázva, hogy nagyon ne égessen meg ( nekem mindig sikerül megégetni a kezem:), széttépkedjük darabokba. Szétterítjük a tányéron, megsózzuk, reszelt ...

Folytats a blogon ... gasztroemi.blogspot.com/2012/03/hogya...

sponsored links

Keres?s