Hogy készül egy bejegyzés?
sponsored links
Igazából csak a magam nevében beszélhetek, fogalmam sincs más hogy csinálja, és persze minden tematikának megvannak a sajátosságai. Az aktualitást pedig az adja, hogy a héten 3 napig kerestem egy receptet, mert eltûnt, és már-már lemondtam róla, hiába volt kép, élmény, igény, recept nélkül semmire sem mentem vele.
A céklatorta bal felsõ sarokban a boríték szélén látható
Az elsõ kérdés, hogy honnan van a recept? Mindig máshonnan. Van ami saját fejbõl születik. Mint pl. a tegnapi saláta. Van ami szakácskönyvbõl, vagy egyéb nyomtatott anyagból jön, ilyenkor hivatkozni is szoktam mint a levendulás madártejnél, mert az egyszerû, tudom honnan van, És végül jön a két legnehezebben azonosítható mûfaj, a tévé, amikor szorgalmasan jegyzetelek, és ha kell, hála digitalizált világunknak visszatekerek, ami jó, mert nem kell gyorsíró tanfolyamot végeznem, (citromtorta) de van hátránya is, kell gyógyszerész tanfolyam, hogy el tudjam olvasni saját írásomat, mert néha olyan, mit egy tízezres praxisú körörvos aznapi nyolcszáz hatodik kézzel írt receptje, amit mindenki csak találgat, hogy mit írhatott fel a betegnek. És végezetül az internet soha ki nem fogyó végtelen receptkönyve, amit kétféle képen használok, bookmarkolom, azaz könyvjelzõvel jelölöm, vagy ugyanabba a füzetbe jegyzetelem, mint a többit. Itt ha bookmarkoltam, esélyes, hogy újra megtalálom, bár volt már rá példa, hogy hetek múlva vettem észre a keresett receptet, mert mondjuk angol címet kerestem, de magyarul mentettem , vagy ...