Hogy használjuk a sütõpapírt ?
sponsored links
Lehet vitatkozni azon, hogy mi kerül többe, és mi védi jobban a környezetet, sõt tudományos alapon is megközelíthetõ a kérdés, hogy papír, vagy zsiradék?
Én viszont simán a praktikum oldaláról fogom megközelíteni a sütõpapír használatát, illetve megmutatni, hogy hogy lehet a legtöbbet kihozni belõle akkor is, ha a formánk kerek.
Gyakorlatilag hulladék és pazarlás nélkül felhasználható. Mindennek jelentõségére egyébként akkor döbbentem rá, illetve arra, hogy ez nem annyira egyértelmû, amikor egy fõzõiskolában megdöbbentõ módon láttam a papír felhasználását egy kerek tortaformánál.
Alig van alkalom, hogy ne bélelném ki a tepsiket, vagy a formákat. Ennek az az oka, hogy fõként teflon bevonatú formáim vannak. Persze nem egyformák. Vannak jobbak, és kevésbé jók is, a kevésbé jók pedig kopnak. Kiváltképpen akkor, amikor egy jól belesült tészta maradékait próbálom meg a mosogatószivacs dörcösebb részével eltávolítani. Legalább két tortaformát dörzsöltem le foltokban, amikor rájöttem, hogy ez nem a megfelelõ megoldás. Azóta szoktam rá a papírra.
Az is sokat segített, hogy a papírok végre nem sima papírok, hanem szilikon bevonatosak, amitõl sokkal kezelhetõbb lett a dolog. Nem használok másmilyent.
Érdekes az is, hogy részlegesen is szoktam sütõpapírral bélelni, mégpedig azoknál a formáknál, akinek a széle cakkos, de azoknak csak az alját. Ezt az indokolja, hogy ha késsel vágok, az büntetlen marad, így nem marad a forma alján egy ...