Hogy elõétel, vagy desszert, döntse el ki-ki magában
sponsored links
Biztos megbocsátja nekem nagymamám ott fenn, hogy kimondom, amit nyilván sejtett, vagy tudott is: nem szerettem az õ fõzött, kicsit sós gyümölcsleveseit. Persze, jókislány voltam, megettem, de csak ímmel-ámmal.
Aztán felnõttkoromban rájöttem a nyers gyümölcsleves nincs ellenemre. Úgy szoktuk, hogy készül egy jó nagy adag, abból eszünk egy vasárnapi ebédhez, utána pedig a maradék napszaktól függetlenül fogy folyamatosan, amíg tart, mert ez igazából egy finom gyümölcsösjoghurt.
A mostani, kb. 8-10 személyes adag hozzávalói:
Aztán felnõttkoromban rájöttem a nyers gyümölcsleves nincs ellenemre. Úgy szoktuk, hogy készül egy jó nagy adag, abból eszünk egy vasárnapi ebédhez, utána pedig a maradék napszaktól függetlenül fogy folyamatosan, amíg tart, mert ez igazából egy finom gyümölcsösjoghurt.
A mostani, kb. 8-10 személyes adag hozzávalói:
- 4 rebarbara szár (levélnyél, de így háziasszonyként csak nem beszélhetek úgy, mintha énis biológiatanár lennék)
- 5 db alma
- 3 citromkarika
- 1 rúd fahéj
- fél kiskanál gyömbérpor (épp nem volt itthon friss)
- vanília
- 2 kanál kókuszcukor
- 4 kanál nyírfacukor
- 2 maréknyi meggy
- 3/4 liternyi málna
- pár szem sárgabarackcikkekre vágva
- 5 kispohár krémes joghurt
Egy magas falú tálba betettem a málna és a meggy kétharmadát, ráöntöttem a gyümölcspépet, a joghurtot és összeturmixoltam. Belekerültek a meghagyott gyümölcsdarabok és ebédig még hûtöttük, annak ellenére, hogy minden hidegen került bele.