Hivatalos szezonkezdet fagyifronton
sponsored links
Na persze a Centrálos kezdet után napokig csak különbözõ fagylaltkreációk kavarogtak a fejemben – ötlet van bõven, csak gyõzzem megvalósítani.
Nem tudom egyébként ti hogy vagytok vele, nekem néha teljesen váratlanul jönnek a legjobb ötletek. Mondjuk a vonaton ülve, zenehallgatás közben – igen, ilyenkor is ételekre gondolok. Mostanában legtöbbször fagyikra (kivéve, mikor 3 fok van reggel). Nálam ez olyan, mint Gombóc Artúrnál a csoki. Lehet gyümölcsös, joghurtos, karamellás… És az ezévi célkitûzésem a Vári cukrászda céklafagyijának reprodukálása (sajnos ehhez elõbb alaposan meg kell kóstolnom )
Szóval idén az elsõ befutó egy rumos-diós fagylalt lett. Az alapízt a tej-tejszín keverékben egy éjszakán át áztatott pirított dió adja, majd a végén került bele némi karamellizált cukron megforgatott és apróra nyesett dió is. Szerintem jó lett és a többiek sem panaszkodtak.
Rumos-diós fagylalt
100 g enyhén megpirított dió
500 ml tejszín
250 ml tej
150 g nádcukor ...