Hivatalos szezonkezdet fagyifronton

2012-05-22

sponsored links

Na persze a Centrálos kezdet után napokig csak különbözõ fagylaltkreációk kavarogtak a fejemben – ötlet van bõven, csak gyõzzem megvalósítani.

Nem tudom egyébként ti hogy vagytok vele, nekem néha teljesen váratlanul jönnek a legjobb ötletek. Mondjuk a vonaton ülve, zenehallgatás közben – igen, ilyenkor is ételekre gondolok. Mostanában legtöbbször fagyikra (kivéve, mikor 3 fok van reggel). Nálam ez olyan, mint Gombóc Artúrnál a csoki. Lehet gyümölcsös, joghurtos, karamellás… És az ezévi célkitûzésem a Vári cukrászda céklafagyijának reprodukálása (sajnos ehhez elõbb alaposan meg kell kóstolnom :-) )

Szóval idén az elsõ befutó egy rumos-diós fagylalt lett. Az alapízt a tej-tejszín keverékben egy éjszakán át áztatott pirított dió adja, majd a végén került bele némi karamellizált cukron megforgatott és apróra nyesett dió is. Szerintem jó lett és a többiek sem panaszkodtak.

Rumos-diós fagylalt

100 g enyhén megpirított dió

500 ml tejszín

250 ml tej

150 g nádcukor ...


Folytats a blogon ... www.sajtkukac.hu/?p=5086

sponsored links

Keres?s