Hidegen kelesztett kifli.
sponsored links
Megint nem volt sem idõm, sem pedig kedven egy nagyobb fõzõcskézéshez. Ilyenkor azért nem éhezünk, na errõl szó nincs, csak éppen valami hideg eszünk. Ahhoz viszont szükség van kenyérre, vagy éppen péksüteményre. A kenyérsütés hosszadalmas, így eszembe jutott, hogy bizony már jó régen Mézigörlnél láttam egy hidegen kelesztett kifli receptet, és akkor rögtön megtetszett. Így aztán elõkerestem a receptet, és csakis annyiban változtattam rajta, hogy én csak sima lisztet tettem bele, és kenyérsütõgépbe tettem a hozzávalókat, majd ott dagasztottam meg a tésztát. Dagasztás után kelesztõtálba áttettem a tésztát, és irány be a hûtõszekrénybe éjszakára. Mivel hidegen kelesztett kiflit még soha nem sütöttem,(sõt melegen kelesztettet is igen ritkán) így reggel izgatottan vettem ki a tésztát, hogy vajon megkelt-e, és lesz-e belõle frissen illatozó kifli, vagy mehetek a boltba, és vásárolhatok ott. Amikor felnyitottam a kelesztõtálat, már el is szálltak ezek a gondolataim, mert a tészta a hideg ellenére is szépen megkelt. Kinyújtottam, megformáztam, majd megsütöttem, és a sütõbõl kivéve ezek a szépséges kiflik mosolyogtak rám.(mert nekem bizony szépségesek:)) Alig vártuk, hogy langyosra hûljenek, már álltunk is neki az elfogyasztásuknak. Mindenkinek bátran merem ajánlani, mert nagyon finom. Köszönöm Mézigörlnek ezt a remek receptet.
Hozzávalók 8 db kiflihez: ...