Hideg évszak, forró leves
sponsored links
Vasárnap Dobogókõn éreztem elõször, hideg van, kellenek a rétegek, lábra a melegebb cipõ, fejre a sapka (amit persze magamtól nem vittem volna el, de volt nálam elõrelátóbb személy), kesztyû is hamar, kiterjed most már az õsz, aztán a tél. Napsütésben nem bánható, jó már ez a novemberhez hangolt idõjárás, ha beborul, köd lesz és sötét, akkor meg majd mást mondok, így van ez. Megittam ennek örömére a szezon elsõ forralt borát, ami egészen remek volt, hangosan örültem minden korty után, Herr Paprika pedig nagyokat derült rajtam. Nem értem, miért. Késõbb még egy forró gyömbéritallal vigyáztam a belsõ hõmérsékletemre, amirõl eszembe jutott az én tavalyi verzióm, ideje is elõkészítenem a camparis üvegeket. Mert bizony eddig sikerült meghiúsítanom minden selejtezési akciót, muszáj tehát valamit újra tölteni is beléjük.
A hidegre egyik ösztönös válaszom a forró leves, gondolom, más is ismeri ezt a reakciót. A cékla most igazán alkalmas alapanyag ehhez vagy máshoz, ráadásul kifejezetten pénztárcabarát, szóval ajánlom mindenkinek. A mai verzió a szombati ...