HIDEG VEGYES GYÜMÖLCSLEVES
sponsored links
/ZUPPA FREDDA DI FRUTTI MISTI/
.... nyaron az abszolut kedvencem! A legjobban akkor szeretem, ha koszmete is van benne,
ad neki egy kis savanykas izt.... koszmetebol egyebkent el vagyok latva 1-2 evre biztosan,
mert meg tavaly hoztam Debrecenbol egy jokora adaggal, es a fagyasztoban kulon polc lett
a tiszteletere kialakitva. Mondanom sem kell, hogy Ember elhulve nezi, ahogy eszem ebedre,
mert szerinte "desszerttel hogy a csudaba lehet ebedet kezdeni" :-D
Hozzavalok: (kb 3 szemelyre)
2 alma
3 nektarin (kemenyebb)
1-1 nagy bogre friss meggy es koszmete
fel csomag vanilias pudingpor
3 karika citrom
1 csipet fahej, 3 db szegfuszeg
2 evokanalnyi cukor, kb 2 dl tej
Az almakat meghamozzuk, kockara vagjuk es egy labasba tesszuk.
Felontjuk annyi vizzel, hogy boven ellepje. (kb 2 ujjnyi)
Hozzaadjuk a citromkarikakat, a 2 kanal cukrot, a fuszereket, es a vekony
cikkekre vagott barackot, alagyujtunk.
Kozben csomomentesre keverjuk a pudingport a tejjel (mehet bele keves tejszin,
ha van otthon, 1-2 kanallal)
Amikor a leves felforrt, beletesszuk a meggyet es a koszmetet.
A levesbol egy merokanallal szedunk a pudingporos tejre (ho-kiegyenlites), elkeverjuk, es a
levesbe ontjuk. Meg egyet forralunk rajta, es elzarjuk.
Langyosan, vagy hidegen fogyasztjuk.
.... nyaron az abszolut kedvencem! A legjobban akkor szeretem, ha koszmete is van benne,
ad neki egy kis savanykas izt.... koszmetebol egyebkent el vagyok latva 1-2 evre biztosan,
mert meg tavaly hoztam Debrecenbol egy jokora adaggal, es a fagyasztoban kulon polc lett
a tiszteletere kialakitva. Mondanom sem kell, hogy Ember elhulve nezi, ahogy eszem ebedre,
mert szerinte "desszerttel hogy a csudaba lehet ebedet kezdeni" :-D
Hozzavalok: (kb 3 szemelyre)
2 alma
3 nektarin (kemenyebb)
1-1 nagy bogre friss meggy es koszmete
fel csomag vanilias pudingpor
3 karika citrom
1 csipet fahej, 3 db szegfuszeg
2 evokanalnyi cukor, kb 2 dl tej
Az almakat meghamozzuk, kockara vagjuk es egy labasba tesszuk.
Felontjuk annyi vizzel, hogy boven ellepje. (kb 2 ujjnyi)
Hozzaadjuk a citromkarikakat, a 2 kanal cukrot, a fuszereket, es a vekony
cikkekre vagott barackot, alagyujtunk.
Kozben csomomentesre keverjuk a pudingport a tejjel (mehet bele keves tejszin,
ha van otthon, 1-2 kanallal)
Amikor a leves felforrt, beletesszuk a meggyet es a koszmetet.
A levesbol egy merokanallal szedunk a pudingporos tejre (ho-kiegyenlites), elkeverjuk, es a
levesbe ontjuk. Meg egyet forralunk rajta, es elzarjuk.
Langyosan, vagy hidegen fogyasztjuk.