Hideg uborkaleves
sponsored links
Egyáltalán nem vagyok egy nagy levesfan, ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy elkezdjek kísérletezni ezzel a mûfajjal is a konyhában. Végre itt a nyár, eljött a krémlevesek ideje. Rám teljesen jellemzõ módon egy különleges összetevõbõl készült finomság ragadta meg a fantáziámat, amelyre a Vidék íze c. újságban bukkantam. Uborkalevesrõl még nem hallottam, tehát azonnal ki kellett próbálnom. Rohantam a zöldségeshez beszerezni a hozzávalókat, majd percek alatt elkészítettem a levest, és tûkön ülve vártam, hogy fogyasztható állapotú legyen. Elsõ kanálra magával ragad az íze, mennyei finomság, mindenkinek ajánlom!
Hideg uborkaleves
Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 l tej
- 2 csomag kapor apróra vágva
- só, bors
Elkészítés:
Ilyen gyorsan ilyen finom levest még nem készítettem, az biztos!
A megmosott uborkát hájastól felkockázzuk, nemes egyszerûséggel a turmixgépbe hajítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, rátesszük az uborkadarabokra. Hozzáadjuk a tejet és a kaport, sózzuk, borsozzuk. És részünkrõl ennyi volt a történet, a többi már a gép dolga: összeturmixoljuk a hozzávalókat, egy fazékba tesszük, lefedjük és egy éjszakára betesszük a hûtõbe. Mennyei leves!
Jó étvágyat!