Hideg sárgadinnye krémleves.
sponsored links
A meteorológiai elõrejelzés szerint ez az utolsó igazi nyárias hétvége.(én azért reménykedem, hogy közel sem így lesz) Való igaz, rekkenõ hõség van, igaz a szél igencsak fúj, és a napot is idõnként eltakarják a felhõk. Na, de legalább nem esik az esõ!!!!! Sárgadinnyébõl már készítettem krémlevest, (itt megtekinthetõ) de akkor azt fõztem, most pedig hidegen készült. Mivel ebben a nagy melegben, egy finom hideg levesre vágytunk, nem is volt kérdéses, hogy sárgadinnyébõl fogom megint elkészíteni. Igaz eddig valahogy nem nagy sikerrel választottam ki a sárgadinnyét, mert elég ízetlen volt. Most viszont már az üzletben éreztem a finom illatát, és az íze is nagyon finom édes volt. Hidegen leturmixoltam és fehérborral, tejszínnel és fûszerekkel ízesítettem. Ebéd elõtt jól behûtöttem, és tálaláskor pirított mandulával szórtam meg a tetejét. Igazi nyári hûsítõ krémleves, bátran ajánlom mindenkinek.
1 kg sárgadinnye felkockázva
1 kg sárgadinnye felkockázva
3-4 ek méz
2 cs vaníliás cukor
2 dl édes fehérbor
2-3 dl tejszín
õrölt fahéj
reszelt narancshéj ...
2 cs vaníliás cukor
2 dl édes fehérbor
2-3 dl tejszín
õrölt fahéj
reszelt narancshéj ...