Hideg spenót-avokádó leves füstölt lazaccal
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg füstölt lazac
- 10 dkg krumpli
- 3 avokádó
- 2 dkg spenót
- 1 citrom
- 2 evõkanál petrezselyemzöld
- 1 evõkanál kapor
- 1 evõkanál metélõhagyma (snidlng)
- 1 evõkanál olívaolaj
- 8 dl zöldségalaplé
- só, õrölt bors, csipetnyi cukor
Elkészítése:
- Egy edényben az olajon lepirítjuk az apróra vágott krumplit, majd felöntjük zöldségalaplével, és puhára fõzzük. Ezután hagyjuk teljesen kihûlni.
- A spenótot alaposan megmossuk, az avokádót meghámozzuk, a magját kiemeljük.
- Egy fél avokádót meglocsolunk citromlével, és félretesszük a tálaláshoz.
- A többit a spenóttal együtt a krumplihoz adjuk. Összeturmixoljuk, majd sóval, borssal, és citromlével ízesítjük.
- Tálaláskor megszórjuk lazac darabokkal, kaporral, apróra vágott metálõhagymával, illetve kirakjuk avokádó szeletekkel