Hideg rebarbaraleves habcsókkal
sponsored links
A savanykás, fanyar ízek kedvelõi nagyon fogják szeretni a rebarbarát. A hideg meggyleves mellett ez a leves is frissítõ nyári kedvenccé válhat. Érdemes kipróbálni és saját ízlésünkre formálni, hiszen a hozzáadott cukor mennyiségétõl függõen az üdén savanykástól a kellemesen édesig változtathatjuk az ízét. Az angolszász országokban árusított rebarbara kívül-belül piros, a Magyarországon kapható fajta csak kívül piros, belül zöld. Ezért az utóbbiból készült étel zöldes színû marad, mert kevésbé festi meg a héj. Ez a leves fahéjszínû lesz a karamellizált cukortól.
Hideg rebarbaraleves habcsókkal
Hozzávalók 2-3 személyre
- 3-4 szál rebarbara
- 8 dkg cukor
- 1 teáskanál õrölt fahéj
- 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- csipet só ...