Hideg rebarbaraleves habcsókkal

2011-08-11

sponsored links


A savanykás, fanyar ízek kedvelõi nagyon fogják szeretni a rebarbarát. A hideg meggyleves mellett ez a leves is frissítõ nyári kedvenccé válhat. Érdemes kipróbálni és saját ízlésünkre formálni, hiszen a hozzáadott cukor mennyiségétõl függõen az üdén savanykástól a kellemesen édesig változtathatjuk az ízét. Az angolszász országokban árusított rebarbara kívül-belül piros, a Magyarországon kapható fajta csak kívül piros, belül zöld. Ezért az utóbbiból készült étel zöldes színû marad, mert kevésbé festi meg a héj. Ez a leves fahéjszínû lesz a karamellizált cukortól.


Hideg rebarbaraleves habcsókkal

Hozzávalók 2-3 személyre
  • 3-4 szál rebarbara
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál õrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • csipet só ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2011/08/hideg...

sponsored links

Keres?s