Hideg-meleg saláta

2014-06-20

sponsored links

Amikor hidegebbre fordul az idõ, elég sokszor
készítek ilyesfajta salátákat
(merthogy 40 fokban csak nem annyira ez való :);
az alap mindig jégsaláta és szalonna,
a többi "körítés" leginkább a hûtõ adaléka
(vagy hazafelé a nagy bolté :).
Merthogy ismét van egy kis pihi délután
na, nem munka-, de legalább 2/3 mentes. :)))
Amik (most) a salátába kerültek (1 fõre, azaz nekem):
-fél fej jégsaláta
-koktélparadicsomok (sárga, narancs és piros színben-melyiket hagytam volna ott? :)
-szalonna
-1 vastag szelet sonka
-1 csokor újhagyma
-2-3 kisebb fej új lilahagyma
-pár ek szárított hagyma (a nagy kék-sárga kiváló terméke)
-chilipelyhes só(m)
-darált bors
-ecet
 
A szalonnát nagyobb kockára vágom
(ugyanúgy a sonkát is), a zsírját
félig kisütöm, rádobom a sonkát,
majd amikor majdnem kész,
jön a szintén nagyobb kockára vágott
hagyma garmada -sózva-
(csak hogy elvegye az erõs ízét). :)
A tûzrõl levéve borsozom.
A salátát nagyobb darabokra vágom,
a paradicsomot csak félbe;
a történetem barna színû részeredményeit
forrón öntöm a salátára,
a fennmaradt zsírba pedig
(nem literekrõl beszélünk! :)
egy kevés ecetet öntök és a
tálba rendezett szépségekre öntöm.
Az egész tetejét megszórom még
egy kis szárított hagymával.
ISTEN-KIRÁLY 
Péntek esti vacsorám kipipálva! :)))

 

Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/06/hide...

sponsored links

Keres?s