Hideg meggyleves szederrel
sponsored links
Ebben a csodás idõben mi más is készülhetne, mint gyümölcsleves. Egy kis könnyû kanalazni való némi extrával. Olyan csodás, óriási fekete szeder terem idén a kertünkben, hogy kár megfõzni, ezért csak frissen ment a kész levesbe, mint egyféle levesbetét. Hidegen a legjobb, csak nehéz kivárni, hogy jól lehûljön.
Hozzávalók 4 fõre:
*50 dkg meggy
*15 dkg fekete szeder
*1 nagy csipet só
*1 ek házi vaníliás cukor
*2-3 ek cukor
*1 tk õrölt fahéj
*5-6 db egész szegfûszeg
*2 ek vaníliás pudingpor
*2 dl sûrû tejszín
A megtisztított meggyet dupla annyi vízben feltesszük fõni, mint maga a gyümölcs. (Én pár darabot kimagvaztam, ez adja a lé csodás színét, de a többit egészben hagytam. Természetesen ez ízlés kérdése.)
Ízesítjük a fûszerekkel.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk pár evõkanál forró leves lével, és kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besûrûsödni, majd jól behûtjük.
A szeder szemekkel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.