Hideg meggyleves szederrel

2017-07-04

sponsored links

Ebben a csodás idõben mi más is készülhetne, mint gyümölcsleves. Egy kis könnyû kanalazni való némi extrával. Olyan csodás, óriási fekete szeder terem idén a kertünkben, hogy kár megfõzni, ezért csak frissen ment a kész levesbe, mint egyféle levesbetét. Hidegen a legjobb, csak nehéz kivárni, hogy jól lehûljön.
Hozzávalók 4 fõre:
*50 dkg meggy
*15 dkg fekete szeder
*1 nagy csipet só
*2-3 ek cukor
*1 tk õrölt fahéj
*5-6 db egész szegfûszeg
*2 ek vaníliás pudingpor
*2 dl sûrû tejszín

A megtisztított meggyet dupla annyi vízben feltesszük fõni, mint maga a gyümölcs. (Én pár darabot kimagvaztam, ez adja a lé csodás színét, de a többit egészben hagytam. Természetesen ez ízlés kérdése.) 
Ízesítjük a fûszerekkel. 
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd felhígítjuk pár evõkanál forró leves lével, és kevergetve a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besûrûsödni, majd jól behûtjük. 
A szeder szemekkel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.




Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/07/hideg...

sponsored links

Keres?s