Hideg meggyleves
sponsored links
Meleg nyĂĄri napokon jĂłl tud esni egy hideg gyĂŒmölcsleves....nĂĄlunk ez legtöbbször meggybĂ”l kĂ©szĂŒl, mindenkinek ez a kedvence. ArrĂłl nem is beszĂ©lve, hogy nagyon gyorsan elkĂ©szĂthetĂ”, csak arra figyeljĂŒnk, hogy elĂ”zĂ” nap fĂ”zzĂŒk meg. KĂ©t okbĂłl:egyrĂ©szt, hogy lehĂ»ljön, mĂĄsrĂ©szt, hogy kellĂ”kĂ©ppen összeĂ©rjenek az Ăzek. Amikor elkĂ©szĂŒl, nekem szinte sosem Ăzlik, mindig Ăzetlennek Ă©rzem...pedig mindig alaposan fĂ»szerezek. AztĂĄn mĂĄsnap.....isteni finom.
HozzĂĄvalĂłk:
50 dkg meggy
1 l vĂz
1 cs.vaniliĂĄs pudingpor
Fahéj
Ărölt szegfĂ»szeg
Cukor ĂzlĂ©s szerint
A tĂĄlalĂĄshoz:
KĂĄvĂ©tejszĂn
ElkĂ©szĂtĂ©se:
A meggyet a vĂzben feltesszĂŒk fĂ”ni. ĂzlĂ©s szerint fahĂ©jat, Ă”rölt szegfĂ»szeget Ă©s cukrot adunk hozzĂĄ.
A pudingport kevĂ©s vĂzzel csomĂłmentesre keverjĂŒk, majd amikor forr a leves, folyamatas kevergetĂ©s mellett belekeverjĂŒk.
Kb 5 percig fĂ”zzĂŒk tovĂĄbb, szĂŒksĂ©g szerint ĂzesĂtjĂŒk mĂ©g a fĂ»szerekkel.
TĂĄlalĂĄskor kĂĄvĂ©tejszĂnt adunk hozzĂĄ.