Hideg levesek
sponsored links
A kánikula legsúlyosabb két hetében egyszer próbálkoztam meleg levessel, de nem esett igazán jól. Viszont a hideg levesek annál jobban tetszettek, és idén elõször a hideg zöldségleveseket is kipróbáltam.
Marcipános barackleves (4 személyre):
6 szem sárgabarackot és 3 szem õszibarackot falatnyi darabokra vágunk, és egy nagy üvegtál aljára teszünk. Felforralunk kb. 1 liter vizet 1 csipet sóval, fél teáskanál mézeskalács fûszerkeverékkel, 1 teáskanál vaníliakivonattal és fél citrom levével. Beleteszünk egy darabot a citrom megmosott héjából is, és belereszelünk 5 dkg marcipánt. Kavargatva felforraljuk, és amikor a marcipán feloldódott, megcukrozzuk. 1 teáskanál étkezési keményítõt/burgonyalisztet elkeverünk 1 dl tejszínnel, és egy kevés vízzel feleresztjük. A forrásban lévõ levesbe öntjük, és jól kiforraljuk. Ezután a barackokra öntjük, és jól behûtjük.
Soha többet fõzõtejszínt.
Kapros zöldbableves (4 személyre):
Kb. 1 liter vizet felforralunk sóval, borssal és 1 leveskockával. 30 dkg zöldbabot megtisztítunk, és a forrásban lévõ ...