Hideg levesek 2012. nyár
sponsored links
Bár éppen két kánikulahullám között vagyunk, jön még 35C fok, és akkor talán jól jön majd némi ihlet néhány hideg leveshez, úgyis mindenki azt keres. Rájöttem, hogy én a zöldségbõl készülõ nyári leveseket sokkal jobban szeretem, mint a gyümölcsleveseket, utóbbi recept nincs is itt a blogon, ne keressetek:) Íme, egy kis gyûjtemény:
1. Fokhagymás uborkagazpacho (képen)
Ez nem a joghurtos változat, a levest kenyér sûríti, illetve adhatunk hozzá darált diót/mogyorót is.
Recept kb. így: 4 fõre két nagy kígyóuborka (70dkg), meghámozva, kimagozva turmixgépbe, hozzá 1,2l zöldség alaplé, vagy víz, 2 szelet beáztatott, kinyomkodott kenyérbél, fokhagyma, sherry ecet, só, bors. (A díszítésre használt ehetõ virágok Szentesrõl, a Pillar Kft.-tõl vannak)
2. Jéghideg céklakrémleves zöldfûszerekkel
Kértétek a receptjét, ez kb. így megy: 4-5 cékla megsütve, lereszelve, hozzá turmixgépbe 5dl kefír, 7dl víz, vagy zöldség alaplé, só, bors, római kömény, tálalásnál rengeteg zöldfûszer belekeverve (kapor, menta, snidling, koriander)
3. Mentás avokádókrémleves