Hideg leves szilvából villányi vörös borral.

2011-09-23

sponsored links



(Soupe froide aux prunes.)

(123. oldal)

Negyven szem szép szilvát forró vízbe teszünk, két perczig benne hagyjuk, akkor kiszedjük, s gondosan lehéjazzuk.
Egy részét elveszszük, koczkákra vágjuk össze, aztán tiszta edénybe téve czukorporral behintjük, s egyelõre félreállítjuk.
A többi szilvát egy szûrõn áttörjük, egy kiló tört czukrot keverünk közé, két palaczk villányi vörös bort (a bor négy éves legyen) öntünk hozzá, aztán egy porczellán edénybe téve állítjuk, négy óra hoszszáig ott hagyjuk, azután csészékbe öntve föltálaljuk.

Ez a leves nem az a klasszikus gyümölcs leves. Az alkohol, a borral együtt teljes egészében benne marad, ezáltal rendkívül fontos, hogy milyen bor kerül bele! 
A szilvákat megforgattuk egy kis karamellben reménykedve abban, hogy ropogós kérget kap. Ez nem jött be, mert a szilva levet eresztett, de így azért egy kicsit összetettebb ízt kapott, mintha csak beszórtuk volna cukorral.
Kicsit ijesztõnek tûnt, hogy nem forraljuk ki az alkoholt a borból. Ennek ellenére meglepõen jól sikerült, és kellõen jó ...

Folytats a blogon ... doboscjozsefnyomaban.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s