Hideg leves szilvából villányi vörös borral.
sponsored links
(Soupe froide aux prunes.)
(123. oldal)
Egy részét elveszszük, koczkákra vágjuk össze, aztán tiszta edénybe téve czukorporral behintjük, s egyelõre félreállítjuk.
A többi szilvát egy szûrõn áttörjük, egy kiló tört czukrot keverünk közé, két palaczk villányi vörös bort (a bor négy éves legyen) öntünk hozzá, aztán egy porczellán edénybe téve állítjuk, négy óra hoszszáig ott hagyjuk, azután csészékbe öntve föltálaljuk.
A szilvákat megforgattuk egy kis karamellben reménykedve abban, hogy ropogós kérget kap. Ez nem jött be, mert a szilva levet eresztett, de így azért egy kicsit összetettebb ízt kapott, mintha csak beszórtuk volna cukorral.
Kicsit ijesztõnek tûnt, hogy nem forraljuk ki az alkoholt a borból. Ennek ellenére meglepõen jól sikerült, és kellõen jó ...