Hideg levendulás sárgabarack-ribizli krémleves
sponsored links
Kitört a kánikula, amikor is az ember lánya nem kíván szinte semmit. Ilyenkor szoktam bevetni a hideg gyümölcs leveseket, amik pár perces turmixolást igényelnek csak, és máris tálalhatóak.
A gasztroblogokon úgy láttam, hogy sorra jönnek a hasonló receptek, érdemes csemegézni közöttük.
A recept roppant egyszerû. kell hozzá gyümölcs, joghurt vagy író, gyümölcstõl függõen citromfû vagy menta és szintén a gyümölcs függvényében kevés édesítõszer, ami lehet méz, cukor, édesítõszer vagy mint nálam levendulaszirup. De bodzaszörpöt is el tudok képzelni néhány gyümölcshöz.
A gyümölcsöket, jelen esetben kb. fél kiló sárgabarackot és kb. 15 dkg leszemezett ribizlit fél órára a fagyasztóba tettem. Miután alaposan lehûlt átöntöttem egy tálba, adtam hozzá pár levél citromfüvet és botmixerrel ...