Hideg kínai tésztasaláta csípõs mogyorószósszal
sponsored links
Fotó/styling: Milutinovits Panka / hello.garlic
A Nõk Lapja Konyha márciusi számában nyolc tésztareceptemet találjátok, nagyon szerettem mindet készíteni.
Hideg kínai tésztasaláta csípõs mogyorószósszal
Rizstészta fûszeres marharaguval és pirított kelkáposztával
Szezámmagos pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal
Görög húsos rakott tészta (pastitsio)
Tarhonya ?jambalaya? - csípõs kolbásszal, garnélával
Fûszeres-csicseriborsós lebbencstészta
Háromsajtos-spenótos szarvacskatészta
Fehérborban fõtt penne karamellizált újhagymával
Ezekkel a tésztákkal dolgoztam, olyan szépek! Ezt a csinos fotót is Panka / hello.garlic készítette róluk.
Az egyik kedvencem ezek közül a fenti képen látható kínai hideg tésztasaláta, ami csípõs mogyorószósszal és uborkával készül:
Hideg kínai tésztasaláta csípõs mogyorószósszal
Hozzávalók (4 adag)
20 dkg kínai tojásos tészta
2 evõkanál mogyoróvaj
2+1 evõkanál szezámolaj
3 evõkanál szójaszósz
2 evõkanál rizs-, vagy almaecet
2 teáskanál csípõs paprikakrém
1 evõkanál nádcukor
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
2 cm friss gyömbér, lereszelve
1 kígyóuborka, gyufaszálra szeletelve
1 csokor újhagyma, gyufaszálra szeletelve
5 dkg pirított mogyoró, durvára vágva
A tésztát a csomagon szereplõ utasítás szerint forrásban lévõ vízben (általában 4-5 perc alatt) megfõzzük. Közben kikeverjük az öntetet: egy kis tálkában kézi habverõvel összedolgozzuk a mogyoróvajat, 2 evõkanál szezámolajat, szójaszószt, ecetet, csípõs paprikakrémet, nádcukrot, a fokhagymát és gyömbért. A tésztát leszûrjük, összeforgatjuk egy evõkanál szezámolajjal, és kissé lehûtjük. Összekeverjük a sûrû öntettel ? ha túl tömörnek látjuk, kevés szezámolajjal és langyos vízzel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a gyufaszálra vágott uborkát és újhagymát, összeforgatjuk, végül a tetejét megszórjuk durvára vágott, pirított mogyoróval. Aki hússal szeretné elkészíteni, hozzákeverhet külön kisütött csirkemellcsíkokat.