Hideg kapros tökfõzelék
sponsored links
Igen, tudom, a tökfõzelék meglehetõsen megosztó étel. Van aki hallani sem akar róla, van aki rajong érte. Gyerekkoromban én sem ettem meg. Sõt, Apukám legnagyobb bánatára megkóstolni sem voltam hajlandó. Aztán már felnõtt fejjel egyszer megkóstoltam az Anyukám által készített tökfõzeléket, aki úgy készítette, ahogy a nagymamám, aludt tejjel. A rajongásom azóta is töretlen. Sõt, mióta rájöttem, hogy lehet rántás nélkül is készíteni, azóta még jobban szeretem. Így bármennyit ehetek belõle. Igaz én nem aludt tejjel készítem, ahogy a nagymamám, hanem kefirrel, és a rántást is elhagytam belõle. A piac tele zsenge fõzõtökkel, én most egy egész ládányit hoztam a Szüleimtõl. Szerencsére ezt nem verte el a június eleji jégesõ.
Hozzávalók:
1,5 kg fõzõtök gyalulva, fél fej vöröshagyma vagy 1 fej salotta hagyma, 500 ml Cserpes ...